close
  • dinsdag 27 juli
Werk en opleiding

Dat wisten wij natuurlijk: Beau de grote winnaar

Dat wisten wij natuurlijk: Beau de grote winnaar

Niet De Luizenmoeder, maar Beau van Erven Dorens won gisteravond de Gouden Televizier-Ring voor het beste televisieprogramma. Gezien de populariteit van ons eerdere artikel over het programma Five Days Inside, hadden wij daar eigenlijk al op gerekend. 

Dubbelslag

Tijdens de 53e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live in Amsterdam liet Van Erven Dorens met zijn programma Beau Five Days Inside met 52 procent van de stemmen de programma’s De Luizenmoeder en Expeditie Robinson achter zich. Beau kreeg eerder op de avond ook al de Zilveren Televizier-Ster Presentator uitgereikt. Die strijd won hij van Johnny de Mol en Humberto Tan.

Beau Five Days Inside

In Beau Five Days Inside bezocht de presentator instellingen waar je normaal gesproken niet zomaar een kijkje krijgt. Onder andere een hospice, brandwondencentrum en tbs-kliniek. Vijf dagen lang meekijken met de levens van mensen die het zwaar hebben, pijn hebben, geen toekomst meer hebben. Beau keek en voerde gesprekken met de slachtoffers en hulpverleners. Hij verbleef er niet van 9 tot 5, maar 24 uur. Cameraman en geluidsman gingen aan het einde van de dag naar huis. Hij bleef.

Underdog

De Gouden Televizier-Ring werd uitgereikt door zwemmer Maarten van der Weijden, die tijdens zijn zwemelfstedentocht maar liefst 163 kilometer en 55 uur zwom om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Voor Beau kwam de prijs onverwacht blijkt uit zijn eerste reactie. “Zit ik in een soort droom hier? Ik was de underdog, ik had echt verwacht dat het De Luizenmoeder zou worden.’’ Daarnaast laat hij nog weten: “Ik wil even één ding vooropstellen. We hebben het gemaakt met RTL en deze jongens. En alle mensen die wilden meewerken aan het programma. Deze ring is voor jullie.” En dan typisch Beau, lachend voor de camera van het ANP: “Ik raak de ring waarschijnlijk kwijt.”

De winnaars die Beau de afgelopen jaren voor gingen zijn: Zondag met Lubach (2017), Floortje naar het einde van de wereld (2016), SynDROOM (2015), Flikken Maastricht (2014), Wie is de Mol? (2013), The Voice of Holland (2012), Voetbal International(2011), De TV Kantine (2010) en Gooische Vrouwen (2009).

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook