Geef voor Moederdag een gezondere leefstijl cadeau: het 6×6 dieetboek!

Over een paar weken is het weer zover. Op 14 mei zetten we allemaal massaal moeders in het zonnetje. Dat verdienen ze ook, want meestal zijn het de moeders die anderen in het zonnetje zetten, ervoor zorgen dat diegene dan ook zonnebrand op heeft, genoeg drinkt en op tijd in de schaduw gaat. Kortom; moeders zorgen voor iedereen. Daarbij slaan ze zichzelf nog wel eens over. Hoog tijd dus om moeders (of jezelf!) extra te waarderen met een cadeau dat hun leven zomaar eens zou kunnen veranderen.

Vergeet het doosje bonbons

Natuurlijk is het leven bedoeld om er van te genieten. Er is dan ook niks mis met een chocolaatje of een ander lekker hapje op zijn tijd. Maar wanneer iemand al een beetje (of juist behoorlijk) worstelt met het behouden van een gezond gewicht dan is het geven van zoetigheid of lekkers eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee en misschien zelfs ook niet echt leuk als iemand er juist vanaf probeert te blijven. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet, want er zijn een heleboel andere dingen die je aan een moeder kunt geven voor Moederdag dan het standaard doosje met bonbons. Een mooi boek bijvoorbeeld. En waarom zou je dan niet kiezen voor een boek waarmee jij een moeder kunt helpen nog beter voor zichzelf te gaan zorgen?

Zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten

Moeders worden vaak het gelukkigst van cadeautjes waar aandacht aan besteed is of waaruit blijkt dat je van ze houdt. Niet voor niks worden de Moederdag-knutsels van vroeger zorgvuldig en langdurig bewaard. Wanneer jij een moeder een cadeautje wilt geven waarmee je laat zien dat je van haar houdt en wilt dat ze nog vele jaren jouw gezonde en fitte mama en misschien zelfs oma van jouw kinderen mag blijven, dan zit je helemaal goed met het boek 6×6 dieet, in 3 fases naar een gezonde leefstijl. Dat klinkt misschien wat gek, iemand een dieet cadeau geven. Dit is echter niet zomaar een dieetboek, maar een boek dat moeders (en alle anderen die het dieet volgen natuurlijk) in drie fases begeleidt naar een gezondere leefstijl.

 

Voor moeders die alles al geprobeerd hebben

Heeft jouw moeder, schoonmoeder of dochter met kinderen alles al geprobeerd om een gezondere leefstijl te krijgen? Of heb jij zelf geprobeerd om af te vallen, maar val je steeds weer terug in je oude gewoontes of lukt het gewoonweg niet? Dan is het 6×6 dieetboek het perfecte Moederdag cadeau! Nou is ook dit dieet geen magische toverspreuk waarmee moeders ineens weer moeiteloos in hun oude spijkerbroek passen. Maar het is wel een dieet waarbij je gewicht verliest en tegelijkertijd lekker kunt blijven eten. Klaagt jouw moeder over haar gewicht of over een buik die in de weg zit? Of heeft jouw moeder diabetes? Dan kan het 6×6 dieet een groot verschil maken in haar leven, want het 6×6 dieet is bewezen effectief gebleken voor deze doelgroepen. Als jouw moeder start met dit dieet dan kan ze na verloop van tijd mogelijk zelfs medicatie verminderen of zelfs helemaal afbouwen!

Geschikt voor moeders met drukke levens

Dat veel diëten niet aanslaan of slechts tijdelijk een effect geven komt doordat ze simpelweg niet eindeloos vol te houden zijn. Na een tijdje heb je het wel gehad met al die shakes en dat weekschema. En begin je eerst nog enthousiast met een apart potje koken voor jezelf, al snel komt door drukte de klad er weer in. Jezelf uithongeren leidt vaak alleen maar tot eetbuien die omzetten in kilo’s die je juist kwijt probeert te raken.

Bij het 6×6 dieet vind je dan ook niets van dit alles; geen saaie of vieze shakes, maar lekkere maaltijden gebaseerd op normale voedingsmiddelen uit jouw favoriete supermarkt. Geen strenge schema’s of exotische ingrediënten. En al helemaal niet op een houtje bijten, maar ook gewoon genieten van producten als volvette kaas, volle zuivel, boter en vettere vleessoorten. Lekker koolhydraatarm eten, zonder te koken met pakjes en zakjes, maar evengoed niet te ingewikkeld. Uitermate geschikt dus voor drukke moeders die na een lange dag geen zin hebben in moeilijk gedoe.

Gun jezelf een mooi cadeautje

We mogen dan wel in moderne tijden leven, moeders zijn toch nog vaak de spil van het gezin. De kans is dan ook vrij groot dat jij zelf op zoek gaat naar een leuk Moederdagcadeautje voor jezelf. Wellicht om een hint te kunnen geven aan je partner of kinderen, maar misschien zelfs wel om het ook maar gewoon meteen voor jezelf aan te schaffen. Moeders verdienen eigenlijk wel wat meer waardering. Niet alleen van gezinsleden, maar ook van zichzelf! Het 6×6 dieet is dan ook een heel geschikt presentje voor jezelf om te vieren dat jij er mag zijn. En hopelijk nog voor een hele lange tijd! Het boek leidt je naar een verandering van je levensstijl en zorgt ervoor dat je afvalt, slanker wordt en ouderdomskwaaltjes zo lang mogelijk kunt uitstellen. Allemaal doormiddel van gezonde voeding.

Een fijne Moederdag gewenst!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de diëtisten van Dieetzorg Friesland en auteurs van het boek 6×6 dieet, in 3 fases naar een gezonde leefstijl.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top