close
  • dinsdag 27 juli
Algemeen

Het organiseren van je foto’s, waar begin je?

Het organiseren van je foto’s, waar begin je?

We maken er heel wat tegenwoordig en in deze tijd van het jaar misschien wel extreem veel: foto’s. Ze herinneren ons aan de liefde, het lachen, de goede tijden, vakanties, familie, vrienden en tradities. Het helpt ons te reflecteren en ons te herinneren aan een leven dat geleefd wordt. Hoe bewaar je nu al die foto’s?

Die foto’s vertegenwoordigen voor ons een waarde. Maar ze allemaal bewaren is vaak ondoenlijk en een selectie maken moeilijk. Hoe doe je dat? Door in ieder geval te kiezen voor de foto’s die de mééste waarde voor ons hebben. Daarnaast  stellen we beelden en herinneringen veilig voor de volgende generatie. En niet onbelangrijk: het organiseren van de foto’s mag best een leuke klus zijn. Beleef er vandaag nog plezier aan! 

Maak een werkplek in je huis

Voor wie veel afgedrukte foto’s heeft is het raadzaam een werkplek in huis te creëren. Zichtbaar en zo ingericht dat je de ruimte hebt om de foto’s te bekijken en even te laten liggen. Wanneer je project zichtbaar is, is de kans groter dat je het afmaakt. Een (tijdelijke) tafel in de hoek van (of een aparte) de kamer, of bezet een deel van je eettafel als hij lang genoeg is. Het is tenslotte tijdelijk.

Neem een heel grote plastic box, verzamel al je papieren foto’s, los en in albums, en eventueel een tafelkleed om je tafel te beschermen, lijm, lege albums, kleurpotloden en stickers, dat gaat allemaal in de grote plastic box zodat je te allen tijde kunt werken aan je foto’s.

Begin met het einddoel voor ogen

Bij het ordenen van je foto’s is het belangrijk welk doel je voor ogen hebt. En in welk tijdsbestek, zodat je een planning kunt maken. Denk na over hoe je de foto’s wilt organiseren en hoe toegankelijk ze moeten zijn. Hoe wil je ze delen en er plezier aan beleven? Wil je een jaarboek van je gezin? Wil je ieder kind een album geven? Of een foto-galerij op je muur met de belangrijkste gebeurtenissen? Maak je deze zelf met afgedrukte foto’s of laat je via de digitale weg een poster maken? Wie een digitale selectie maakt, kan ook kiezen voor een online foto-album waar iedereen toegang toe heeft. Of een slideshow maken.
Bedenk aan wie je je foto’s wilt laten zien en betrek ze bij je plannen. Je loopt meer kans het project af te maken als je het deelt met iemand.

www.fotoorganizersnederland.nl

[advertorial]

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook