close
  • donderdag 21 oktober
Algemeen

In dit verpleeghuis kun je een tattoo laten zetten

In dit verpleeghuis kun je een tattoo laten zetten

Je moet er voor naar Rotterdam, maar dan heb je ook wat: een tatoeage! Gewoon in het verpleeghuis laten zetten. 

Heel bijzonder is een tatoeage niet meer. Overal duiken ze op nu de mouwen worden opgestroopt, de enkels ontbloot zijn en zelfs rugpartijen zichtbaar zijn door het dragen of niet dragen van zomerse hemdjes. De tattoo is hot! 

Hoe zit het met de ouderen?

Jongeren lopen tattooshops in en uit, maar hoe zit het met de ouderen? Nou, die weten er ook wel raad mee. In Rotterdam kun je in verpleeginstelling Akropolis (Schiebroek) terecht voor een tattoo. Of je nu 70 of 90 bent. Zorginstelling Humanitas heeft daar misschien wel een gat mee in de markt gevonden. 

Waarom dat zo bijzonder is? Omdat in de meeste tattooshops huiverig wordt gekeken naar de oudere broze huid waar de rek uit is. Bovendien nemen ouderen ook vaak medicijnen die, als er een wondje ontstaat, het bloed niet zo snel stollen. 

Het is een verlengstuk van de dienstverlening

Toch durft tattooshop Inktramuraal dit aan. “Het is een verlengstuk van de dienstverlening die we bieden binnen Humanitas”, meent initiatiefneemster en zorgverlener Rebecca Leidelmeijer. Vooral symbolen die doen herinneren aan overleden partners of familieleden zijn populair. Maar ook ‘niet reanimeren’ zou op de huid getatoeëerd worden. 

Overigens zijn ook jongeren welkom in de shop. Het zou daarmee een tweede doel dienen: contact tussen ouderen en jongeren, die via deze weg met elkaar in gesprek komen. Mogelijk via eenzelfde interesse of passie: tatoeages. 

Bron: www.rijnmond.nl

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook