close
  • dinsdag 20 oktober
Algemeen

Koning opent Koningsspelen in Lemmer

Koning opent Koningsspelen in Lemmer

Koning Willem-Alexander geeft dit jaar in Lemmer het startsein voor de zevende editie van de Koningsspelen. Dat gebeurt op Christelijke Basisschool De Arke op vrijdag 12 april. Dit jaar staat het thema ‘water drinken’ centraal.

De Koning is aanwezig bij het ontbijt, geeft het startsein en bezoekt een aantal sportactiviteiten. Ook minister Bruno Bruins voor Sport is bij de opening aanwezig.

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation. Samen met de Johan Cruyff Foundation zijn zij de initiatiefnemers van de sportieve dag.

Ook dit jaar doen ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan zesduizend basisscholen mee aan de Koningsspelen. Dit zijn basisschoolleerlingen uit Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook