close
  • woensdag 1 december
Rouw en verlies

Overleden in 2018

Overleden in 2018

Als het einde van een jaar in zicht is, begint het terugblikken. Voor de een was 2018 een topjaar, een ander kan niet wachten tot het voorbij is en er nieuwe kansen komen. We kijken terug en zetten een aantal bekende mensen die ons ontvielen op een rij. 

December is voor velen een maand van weemoed en nostalgie. Juist tijdens die gezellige feestdagen mis je een naaste die overleden is nog eens extra. Niet alleen in onze eigen omgeving verliezen we dierbaren, maar er overlijden ieder jaar ook bekende mensen. Zangers, politici, acteurs die op welke manier dan ook van betekenis zijn geweest voor ons land, voor de wereld of voor ons persoonlijk en waar we oprecht verdrietig over zijn. Het afgelopen jaar hebben we bij 50 plus aandacht besteed aan het overlijden van een aantal grote namen. We geven hier, als eerbetoon, een overzicht van de namen en veel linkjes met informatie over hun carrière.

Januari

France Gall (70), Frans zangeres van onder andere Poupée de cire, poupée de son. Roelof Houttuin schreef over haar en andere Franse zangers een prachtig artikel.

Februari

MiesRuud Lubbers (78), Nederlands politicus. Lees hier de herinneringen van eindredacteur Julia aan de premier van haar jeugd.

Mies Bouwman (88), Nederlands televisiepresentatrice. Wat zijn jouw herinneringen aan Mies?

 

Maart

Ben Hulsman (86), Nederlands acteur, vooral bekend van zijn rol als opa Bol in de televisieserie Oppassen!, die in de jaren negentig te zien was.

Stephen Hawking (76), Brits natuurkundige, wiskundige en kosmoloog. Hawking leed aan de ziekte ALS.

April

Winnie Mandela (81), Zuid-Afrikaans anti-apartheidsactiviste en ex-vrouw van Nelson Mandela. Haar imago liep in 1991 zware schade op door de moord op de 14-jarige Stompie Seipei.

Barbara Bush (92), Amerikaans first lady en echtgenote van George W.H. Bush die later in het jaar overleed.

Avicii (Tim Bergling) (28), Zweeds muziekproducent en dj. De brief die de familie na zijn overlijden schreef impliceerde zelfmoord. De aangrijpende documentaire ‘True Stories’ over Avicii die op Netflix te zien is, laat al een beeld zien van een diepongelukkig iemand.

 

Mei

Herman Krebbers (94), Nederlands violist en onder andere docent van André Rieu.

Renate Dorrestein (64), Nederlands schrijfster. Groeide jij ook op met Renate?

Augustus

John Lanting (88), Nederlands acteur, regisseur en theaterproducent, die we allemaal kennen van het Theater van de lach.

Aretha Franklin (76), Amerikaans soulzangeres. Op de ranglijst van 100 beste zangers en zangeressen aller tijden van het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone stond zij in 2010 op de eerste plaats.

September

Sjoukje HooymaayerBurt Reynolds (82), Amerikaans acteur met snor en ondeugende lach

Anneke Grönloh (76), Nederlands zangeres, vooral bekend van haar hit Brandend Zand, waar in 2012 drie en een half miljoen exemplaren van waren verkocht.

Sjoukje Hooymaayer (78), Nederlands actrice, onder andere bekend van haar rol als dokter van der Ploeg in de populaire televisieserie Zeg ‘ns Aaa. Weet jij het nog?

Koos Alberts (71), Nederlands zanger, die na een auto-ongeluk in 1987 in een rolstoel zat, maar doorging met optreden.

Oktober

Charles Aznavour (94), Frans-Armeens zanger en het grote  idool van presentator Matthijs van Nieuwkerk. We schreven dit artikel over de zanger.

Wim Kok (80), Nederlands politicus en vakbondsbestuurder, de man van het poldermodel en het kwartje van Kok.

November

Manfred de Graaf (79), Nederlands acteur en samen met Sjoukje Hooymaayer te zien in de serie Zeg ‘ns Aaa.

George H.W. Bush (94), Amerikaans politicus en diplomaat. Bush senior was president van Amerika en stierf ruim een half jaar na zijn vrouw.

December

Dave MantelDave Mantel (37), Nederlands acteur, bekend van onder andere Goede Tijden, waarin hij Menno speelde en trouwde met Lucas. Het huwelijk van de twee was het eerste homohuwelijk in een Nederlandse soap. Hij overleed volkomen onverwacht

 

 

 

 

Foto Koos Alberts: Richard Broekhuijzen – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=25047343

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook