Trappen verven met schildersbedrijf Friesland

Trappen schilderen kan erg lastig zijn. Een trap is geen makkelijke vorm waardoor het veel tijd kan kosten. Bij het verwijderen van tapijt kan er schade ontstaan zoals schuren of beschimmeld hout. Het kan ook zo zijn dat de treden nog ontvet moeten worden van de over gebleven resten lijm. Na het voor behandelen kan de trap pas geverfd worden. Het inschakelen van schildersbedrijf Friesland kan verstandig zijn. Een expert heeft ervaring en gaat er zorgvuldig mee om. Het kan kosten besparen en garantie aanbieden. Kosten binnenschilderwerk kunnen lastig in te schatten zijn als je niet weet wat er allemaal gebeuren moet. Zo hoef jij je niet in de moeilijkste houdingen te wurmen om ieder hoekje van de trap te behandelen.

Prijs bepalen voor het schilderwerk

Er kunnen een aantal factoren van invloed zijn bij het bepalen van de totale prijs. Waar je rekening moet houden bij de kosten voor het verven zijn:

  • Uurtarief van het personeel
  • De verfsoort
  • Het gebruik van overige materialen.

De hoogte van het uurtarief is bepalend door de ervaring en van de arbeid dat verricht moet worden. Het aantal treden kan ook van invloed zijn voor het bepalen van de kosten. De vorm van de treden kan aangeven de moeilijkheidsgraad. Dit is iets waar de schilders wel mee rekening houden. De gemiddelde vraagprijs voor het in huren van een schilder ligt tussen de € 35,- en de € 45,- in het uur. Hier kunnen nog extra kosten overheen komen.

Activiteiten van de trap schilder

Voor het opnieuw schilderen van de trap komen zijn er een aantal activiteiten die uitgevoerd moeten worden. Het begint bij het verwijderen van de oude laag. Sommige mensen kiezen ervoor om over de oude laag heen te verven. Dit wordt afgeraden, omdat de laag niet goed kan indrogen. Wanneer de laag niet goed indroogt dan de kwaliteit negatief beïnvloed worden. Na het verwijderen moet er goed geschuurd worden. Door het schuren kan de verf zich goed hechten aan de oppervlakte. Bij het verwijderen van tapijt is het verstandig om de trap te ontvetten. Het gebruiken van een schuurmachine zorgt ervoor dat het snel en grondig gedaan wordt. Na het schuren moet de trap grondig schoon gemaakt worden. De schilder zorgt ervoor dat de trap stofvrij wordt zodat het geen gevolgen oplevert voor het hechten van de verf. Wanneer deze handelingen gedaan zijn wordt er gekeken naar beschadigingen. Bij het herstellen wordt er opnieuw geschuurd. Nu is het tijd om de verf aan te brengen. Dit komt nogal precies bij een trap. Schildersbedrijf Friesland geeft advies over de juiste verf gebruik en dikte van de laag. Ne het schilderen heeft de trap tijd nodig om goed te drogen. De droogtijd van de trap is afhankelijk van de luchtvochtigheid, kwaliteit van de verf en de verf dikte. De gemiddelde droogtijd is 20 uur.

Na de droog tijd komt de laatste fase van de trap beschildering. Het ontharden van de verflaag duurt één week. Het is mogelijk om de trap te gebruiken, maar hou rekeningen met de gevoeligheid. Het is verstandig om de trap alleen te gebruiken wanneer het daadwerkelijk nodig is. Hulp van bij verven van de trap? Ga naar de site en laat je adviseren door de experts.

De redactie van 50plus is niet betrokken bij of verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top