close
  • maandag 27 mei
Algemeen

Veronica Inside: nieuw decor, maar dezelfde vieze bitterballen

Veronica Inside: nieuw decor, maar dezelfde vieze bitterballen

Vanavond zitten ze weer aan tafel: Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. De zender waar je op af moet stemmen is ditmaal niet RTL 7, maar Veronica. De naam, Veronica Inside, de zender en het decor zijn anders, maar verwacht verder niet veel veranderingen, aldus Johan Derksen vanochtend op radio 538. 

Het trio maakte eind maart bekend over te stappen van RTL naar Veronica, dat onder Talpa van John de Mol valt. Het format blijft hetzelfde. Genee, ‘Gijp’ en Derksen bespreken met wisselende gasten alles wat er gebeurt op de Nederlandse en buitenlandse voetbalvelden. 

Bij RTL leidde dit regelmatig tot een relletje

Natuurlijk komen ook andere actuele onderwerpen uit het nieuws aan bod. Bij RTL leidde dit regelmatig tot een relletje. Bijvoorbeeld de transgender rel. In het afgelopen tv-seizoen verscheen René van der Gijp, uitgedost met een pruik in het programma. Hij vertelde dat hij vanaf nu Renate zou. heten en een vrouw was geworden. Hij deed dit niet zomaar, het was een verwijzing naar de Belgische journaliste Bo van Spilbeeck. Zij was in het nieuws met haar geslachtsverandering. 

‘Het gaat slechts om plagen, mensen moeten het niet zo serieus nemen’

De grap van Van der Gijp viel niet goed. Onder meer homorechtenorganisaties lieten hun woede blijken en ook RTL was niet bepaald blij. Wellicht dat deze grap toch nog wel met de overstap van de heren naar Veronica te maken heeft. Het schijnt dat RTL ook wel een beetje genoeg had van alle relletjes. Van der Gijp geeft zelf in interviews aan dat het allemaal slechts om ‘plagen gaat’ en dat mensen het allemaal niet zo serieus moeten nemen. 

Er is niets veranderd

Danny Vera verhuist ook mee. In het AD zegt hij over de veelbesproken transfer: “Er is niets veranderd. Ik heb nog steeds dezelfde kleedkamer en hetzelfde make-upmeisje. En er zijn dezelfde vieze bitterballen.” Toch is er wel een verschil. Danny treedt niet meer op vrijdag op in het programma. Momenteel speelt hij een theatertour en dat valt niet meer te combineren met Veronica Inside. In plaats daarvan is de Haagse band ‘The Clarks’ van de partij. 

Veronica met ‘Voetbal Inside’

Derksen vertelt op Radio 538 dat hij het jammer vindt dat RTL hen niet helemaal serieus nam bij de contractbesprekingen. RTL dacht dat er niemand anders de heren een aanbieding zou doen. Dat is dus wel gebeurd, want vanaf vanavond, 10 augustus zijn de heren op maandag en vrijdag te zien bij Veronica met ‘Voetbal Inside’. 

 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook