Witte Glühwein

Zo maak je zelf de lekkerste witte (ja witte!) Glühwein (… met slagroom!)

Ik hoor je al denken: “Glühwein?! Dat lust ik niet hoor.. brrr…” In dat geval moet je dit recept echt een keer proberen! Dit is namelijk de lekkerste glühwein die je ooit geproefd hebt. Ik heb de witte variant van de glühwein leren kennen toen ik in Duitsland woonde en wil jullie deze niet onthouden.

De koude temperaturen zijn eigenlijk net voorbij, maar ze inspireerden mij om dit heerlijke recept met jullie te delen. Op deze manier, heb je in een handomdraai de lekkerste glühwein die je ooit geproefd hebt. Lekker om nog even na te genieten van het schaatsen of van het skiën, als je net op wintersport bent geweest en dé manier om deze laatste grijs-grauwe winterdagen door te komen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=yu010vpMHnY[/embedyt]

De volgende ingrediënten heb je nodig:

  • 1 fles witte wijn

Tip: Je hoeft niet de duurste fles uit te zoeken. Je gaat de wijn immers met allerlei smaken ‘verpesten’. Kies een wijn die van zichzelf neutraal van smaak is, bijvoorbeeld een Pinot Blanc of Pinot Gris. Deze wijnen hebben van zichzelf lage zuren en zijn daarom heel geschikt voor de witte glühwein.

  • 2 sinaasappels
  • ½ citroen
  • 2 kaneelstokjes
  • 7 kruidnagels
  • 3 steranijs
  • 1 vanillestokje
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 1 bus lekkere slagroom!

En zo maak je hem:

  • Pak een middelgrote pan waar de hele fles wijn in past.
  • Snij de sinaasappels en de halve citroen in plakjes
  • Doe de wijn en alle bovengenoemde ingrediënten in de pan
  • Verwarm dit brouwsel, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken! Zodra de wijn gaat koken gaan alle aroma’s verloren. Het ruikt dan dus heerlijk in de keuken, maar de glühwein verliest zijn smaak.
  • Laat de glühwein ongeveer 30 minuten op het vuur staan
  • Haal de pan van het vuur en zeef de glühwein
  • Schenk deze in glazen en doe er een lekkere toef slagroom op, en klaar!

Voor de zoetekauwen onder ons: je kunt de glühwein met extra rietsuiker op smaak brengen.

Tip: Gebruik de kaneelstokjes, steranijs en een sinaasappelschijfje voor garnering.

Zum Wohl! Proost!
Vind je de traditionele rode glühwein lekkerder? Die kun je ook prima met dit recept maken. Koop in plaats van de Pinot Blanc, een zachte rode wijn, bijvoorbeeld een merlot.

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top