Het is lente: tijd voor asperge weetjes!
Het is weer de tijd van de asperges. Wist jij dit al over het ‘witte goud’?
Lekker eten is één, lekker koken een volgende stap. Iedere week heerlijke recepten, tips voor restaurants, informatie over gezonde voeding. Culinair is een enkel woord met een grote betekenis. Misschien wil je graag eens lezen over die ene topkok? Dat kan allemaal.
Het is weer de tijd van de asperges. Wist jij dit al over het ‘witte goud’?
Yotam Ottolenghi, Sergio Herman, Nadia Zerouali en Rudolph van Veen. Topkoks die niet alleen geweldige maaltijden bereiden, maar deze ook delen met een groot publiek …
Het moet gezegd; voor veel kinderen (en volwassenen!) is het dé meest lekkere chocoladepasta. Nutella. Waar dat aan ligt? De hazelnootsmaak? De zoetigheid? Omdat het …
Nog steeds is het klassieke trio: aardappelen, groente en een stukje vlees niet helemaal verdwenen uit onze eetcultuur. Maar onze eetgewoontes zijn wel degelijk verandert de afgelopen decennia.
Gelukkig Nieuwjaar! De allereerste dag van januari is weer een feit. Och, die arme eerste maand van het jaar krijgt het iedere keer wel weer …
DIY; de lekkerste warme winterdrankjes maak je zo Lees verder »
Over een week is het alweer zover. De één verheugt zich er al het hele jaar op, de ander slaat het liefst over; de kerstdagen staan weer voor de deur! Dit jaar kunnen we kerst als het goed is weer als vanouds met familie en vrienden vieren. Maar de grote vraag is natuurlijk weer; wat gaan we deze kerst eten?
Uit eten gaan is voor de meeste mensen sowieso al een feestje. Maar wanneer je een tafeltje reserveert in een van deze vijf restaurants wordt een avondje dineren ineens een hele experience, oftewel een ervaring die je niet snel weer zult vergeten.
Ook al zijn smoothies lekker en maken we als lunch steeds vaker een salade, we blijven een land van boterhammen. Nu zijn die met oude …
Veel mensen die wat kilo’s kwijt willen besluiten de boterhammen voortaan te laten staan. Hun idee is dat brood veel koolhydraten bevat en dat je daardoor dik wordt. Maar is dat echt zo? Word je dik van brood en is het ongezond? Of is het juist beter om brood gewoon in je dagelijkse dieet te laten zitten?
Als het vrijdag is en weekend begint, kiezen we vaak voor een makkelijk recept. Even de beentjes omhoog, lekker relaxed de week doornemen en weekendplannen maken met een lekker hapje erbij. Zo’n lekker hapje is bijvoorbeeld naanbrood met beleg naar keuze.
De test bestaat uit dertig culinaire vragen over de kerst. Wie mag zich de komende feestdagen de grootste voedselkenner van Nederland noemen? Je ziet het op donderdag 17 december om 20.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.
Om er zeker van te zijn dat de komende editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse volgend jaar doorgaat is er een take away optie toegevoegd. Van 22 tot en met 28 maart serveren restaurants door heel Nederland een lunch en/of diner met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers en minder zout.