close
  • woensdag 1 december
Reizen

Tips voor een vakantie naar Drenthe

Tips voor een vakantie naar Drenthe

Om een fantastische vakantie te beleven hoef je helemaal niet naar het buitenland. Ook Nederland heeft veel moois te bieden! Prachtige natuurgebieden, gezellige steden én natuurlijk ook heerlijk eten en drinken. Het voordeel hiernaast is dat je niet te maken hebt met een vervelende reistijd en je binnen no-time op plaats van bestemming bent. Ben jij van plan om op vakantie te gaan in Drenthe? Wij geven je graag een aantal tips voor een onvergetelijke vakantie!

Rust en ontspanning

Wanneer je aan Drenthe denkt, denk je waarschijnlijk aan rust en ontspanning. Deze gedachte is niet onterecht, aangezien je in deze provincie kunt genieten van prachtige natuurgebieden. Je gaat hier echt even terug in de tijd. Zo kun je de historische Hunebedden bezoeken en eeuwenoude landschappen die zijn ontstaan in de ijstijd. Er zijn diverse excursies te boeken, die jou hier meer over vertellen. Ook kun je hier genieten van diverse nationale parken en heidevelden. Vooral voor natuurliefhebbers is dit een echte aanrader.

Activiteiten

Naast dat je in Drenthe geniet van de natuur, kun je hier ook diverse activiteiten ondernemen. Zo zijn er veel fiets- en wandelroutes die je kunt doen. Zo heb je ruim 1700 kilometer aan fietspaden die de provincie doorkruisen. Ook wandelaars komen niets te kort. In Drenthe heb je de mogelijkheid voor veel kleine ommetjes of juist lange afstandswandelingen. Het aanbod is veelzijdig! Verder kun je in de dorpen natuurlijk genieten van terrasjes, restaurants en cafés. Geniet hier van de gezellige cultuur! Ook zijn er diverse musea in Drenthe die je kunt bezoeken. In de hoofdstad heb je het Drents museum, waar onderwerpen als kunst, archeologie en geschiedenis behandeld worden. Hiernaast heb je het Nationaal Gevangenismuseum. Hier door je fascinerende verhalen over misdaden en straffen van vroeger en kun je een ritje maken in de boevenbus. Ben je toe aan een iets minder heftig uitstapje? Bezoek dan de paardenmarkt, inclusief kermis en warenmarkt.

Accommodatie

Voor een vakantie naar Drenthe mag een mooie accommodatie natuurlijk niet ontbreken. Zo zijn er veel camperbusjes te huur, waardoor je dus zelf kunt touren door de provincie. Ook heb je voldoende hotels, appartementen, campings en vakantiehuisjes waar je heerlijk kunt vertoeven. Ga je met een grote groep op vakantie naar Drenthe? Zoek dan speciaal naar een groepsaccommodatie Drenthe. Er zijn diverse grote vakantiehuizen te huur waar jij met je hele reisgezelschap heerlijk kunt overnachten. Dit zal hetzelfde luxe vakantiegevoel geven als een vakantiehuis Frankrijk voor groepen, maar wel lekker dichtbij huis!

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook