close
  • zondag 12 juli
Algemeen

Foto van de maand: geen herfst zonder spin

Foto van de maand: geen herfst zonder spin

De herfst is in aantocht en de spinnewebben duiken weer overal op. 50+ Fotografe Gea laat dat ons met deze foto prachtig van dichtbij zien.

Omdat Gea katten heeft die ze liever niet ziet weglopen of onder een auto terecht komen, heeft ze een kattennet gespannen. Daardoor kunnen haar huisdieren wel naar buiten, maar niet de tuin uit. Dat net is een ideale plek voor spinnen om er een web onder te maken. Ieder jaar hangen er meerdere webben, allemaal op gepaste afstand van elkaar. Dus zo aan het eind van de zomer loopt ze gebukt door haar tuin. Niet vanwege het kattennet, maar vanwege de dikke spinnen die er onder hangen en muggen aan het vangen zijn. En soms vergeet ze te bukken… brr.

Het is voor het creatieve oog van een fotograaf geweldig om te zien hoe snel spinnen een web kunnen maken en hoe snel ze op hun prooi afgaan. Het duurt niet lang, dan is er van het slachtoffer een mooi eetbaar pakketje gemaakt. Toen ze vorig jaar een macrolens kocht, was die spin met web natuurlijk een prachtig object om te fotograferen. De kunst was om niets te verstoren. Onderstaande foto is het resultaat.

Eerst baalde ze dat haar fotomodel achterstevoren in het web hing. Maar toen ze de foto later op de computer bekeek, vond ze het eigenlijk wel mooi. Maareh, ze heeft nooit geweten dat je zo goed kunt zien of een spin een mannetje of een vrouwtje is…

Spin in web

Geschreven door: Gea Neijsen

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook