close
  • maandag 27 mei
Sport

Liever op eigen tijden sporten dan lid van sportvereniging?

Liever op eigen tijden sporten dan lid van sportvereniging?

Steeds meer mensen kiezen voor hardlopen, wandelen of fitnessen vanwege het feit dat je dat kunt doen wanneer het je uitkomt. De andere kant van de medaille is dat er minder mensen lid worden van sportclubs waarbij je op vaste tijden op een training wordt verwacht. 

Zowel de voetbalbond (KNVB), de Hippische Sportfederatie (KNHS) als de tennisbond (KNLTB) zien hun ledental teruglopen. De KNVB had bijvoorbeeld vorig jaar maar liefst 14.000 opzeggingen. Een jaar ervoor was er nog sprake van een groei. 

Vergrijzing

In de paardensport is de daling het hoogst. Vorig jaar waren er ruim twintigduizend minder mensen lid van de KNHS. Vanaf 2015 is ook het aantal leden van de tennisbond al dalende. Dat zou vooral komen doordat mensen menen dat zo’n lidmaatschap te veel tijd in beslag neemt. Het gaat om wekelijkse trainingen, wedstrijden, bardienst draaien, uitwedstrijden rijden en ga zo maar door. Ook de vergrijzing doet een duit in het zakje. Er zijn soms gewoon te weinig jonge leden om een team in stand te houden, wat vooral bij voetbalclubs vaak het geval is. 

Bron: metronieuws

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook